A Hoodia Gordonii fogyasztásának mellékhatásai

Egy sor kísérleti és fejlesztési programot folytattak a végső Hoodia Gordonii Plus termék piacra dobása előtt. Megállapították, hogy a Hoodia Gordonii Plus kockázatmentesen teljesen megszünteti az étvágyat úgy, hogy a napi kalóriaszükségletet 1k-ig csökken.

A naprakész tanulmányok azt igazolják, hogy a Hoodia Gordonii Plus táplálékkiegészítőként való fogyasztásának nincsenek mellékhatásai. Nem jegyeztek fel káros hatást, inkább egy jó közérzetet, a növény afrodiziákum hatása miatt. Úgy tűnik, hogy a Hoodia Gordonii által tartalmazott P57 az étvágycsökkenésért felelős elem.

A Hoodia Gordonii-t évszázadok óta fogyasztják a Szan busmanok, akik a világ egyik legrégibb törzsének tagjai, hogy csökkentsék étvágyukat és szomjúságukat a Kalahári sivatagban megrendezett kimerítő vadászexpedíciók alatt. A fogyasztókat tehát a tiszta Gordonii-t tartalmazó termékek érdeklik, mely csak néhány gyártó cég birtokol.

Habár több mint húsz Hoodia faj létezik, csak a Hoodia Gordonii -nak van étvágy és szomjúságcsökkentő hatása. A Hoodia Gordonii mellékhatása nem ismeretes.